Wolfjam manufaktúra csak saját termesztéséből származó alapanyagból, hagyományos módon állít elő, tartósítószer mentes termékeket.

Házi lekvárok
Lekvárjaink kizárólag válogatott gyümölcsből az élelmiszerbiztonsági szabályok szigorú betartásával készülnek. A HACCP rendszer működéséért a felsőfokú élelmiszeripari képesítéssel és több mint 20 év vendéglátás és élelmiszerkereskedelemben vezetőként eltöltött tapasztalattal rendelkező tulajdonos vállal felelősséget.
Lekvárjaink a tökéletes minőségű gyümölcsvelőn kívül kizárólag hazai Koronás befőzőcukrot és citromsavat tartalmaznak.


Tekintse meg összefoglaló videónkat a csipkebogyó lekvár főzéséről.
Szárított csipkebogyó
Az elmúlt évek lekvár-vásárlóinak kívánságára készítünk egészben szárított csipkebogyót, mely kiválóan alkalmas forró tea készítésre és őrölve immunerősítő táplálék kiegészítőként.
Az egészben szárított csipkebogyónk, kizárólag a nap melegétől szárad, a szárításhoz semmilyen hőbehatást nem használunk, így a vitamin, antioxidáns és ásványianyagtartalma is teljesen egyenértékű az érett friss csipkebogyóéval.


A termék mozsárban, vagy darálóval való őrlését követően porrá zúzott állapotában keverhetjük ivólébe, joghurtba vagy zabkásába.
Nagyon fontos információ, hogy egészben szárított csipkebogyónk, kizárólag a nap melegétől szárad ki, a szárításhoz semmilyen hőbehatást nem használunk, így a vitamin, antioxidáns és ásványianyagtartalma is teljesen egyenértékű az érett friss csipkebogyóéval.
Csipkebogyó gyógytea
A csipkebogyóban sokféle vitamin található (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin), de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin. A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.
Télen szervezetünk vitaminraktárai kiürülnek, ezért fogékonyabbá válunk a betegségekre. A csipkebogyó tea rendszeres fogyasztásával erősíthetjük immunrendszerünket, fokozhatjuk szervezetünk védekezőképességét.
Elkészítése:
1-2 bögre teához 5-6 szem szárított csipkebogyó szükséges.
Előző este áztassuk be a csipkebogyót hideg vízbe! Így tudjuk kivonni a C-vitamin tartalmát, (az áztatási idő legalább 8, de inkább 10-12 óra legyen!) Áztatásnál arra kell figyelnünk, hogy az egészben szárított bogyók felúsznak a víz tetejére, ezért ahhoz, hogy a vitaminok és a gyümölcshús értékes összetevői nagy mértékben kiázzanak azokat az áztatás idejére a víz alá kell nyomni. Ennek legegyszerűbb eszköze a „french press” típusú tea/kv főzők, melyekből egy kedvező árfekvésű jó minőségű terméket honlapunkon is megrendelheti.


A hideg vízben való 12 órás áztatást követően a vitaminokban gazdag szűrletet válasszuk le az ázott bogyókról. A bogyókat érdemes két dl forró vízzel leforrázni, majd 10 perc múlva ezt a melegen készült, értékes aromákban és anyagokban gazdag teavizet a korábbi szűrlethez keverni. Ha a kész gyógyteánkat nagyon savanykásnak érezzük, akkor ízesítsük mézzel!
Liofilizált csipkebogyó velő
Ezt a terméket főként cukorbeteg fogyasztóink számára fejlesztettük ki, akik a cukorral készült lekvárunkat nem tudják fogyasztani, de szeretnének rendszeresen a csipkebogyó jótékony élettani hatásaiból részesülni. Ez a termék rendkívül sok hozzáadott kézimunkával félbevágva, majd magozva lett, ezt követően pedig egy speciális, de mégis kíméletes eljárás során bérmunkában liofilizálták (fagyasztva szárítás, vákuum alatt). A termék enyhén ropogós, és mindenféle hőbehatás nélkül fogyasztható vitamin, ásványianyag és antioxidáns gazdag rágcsálni valóként.


Csipkebogyómag olaj
Új termékünk a csipkebogyópálinka cefrézése során képződő nagymennyiségű csipkemagból kinyert csekély mennyiségű, de annál különlegesebb összetételű olaj.
Csipkebogyómag olaj a csipkebogyó szárított magjából hideg sajtolással előállított, esszenciális zsírsavakban (Omega-3 és Omega-6) gazdag.
Alkalmazási javaslat belsőleg: Ezt a csipkebogyómag olajat belsőleg is fogyaszthatjuk, hiszen kiemelkedő mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, karotinoidokat, tokoferolokat és egyéb zsírban oldódó antioxidánsokat. Fogyasszon naponta 1 teáskanálnyi mennyiséget étkezés előtt fél órával.
Alkalmazási javaslat külsőleg: A csipkebogyómag olaj lebegően könnyű, jól kenhető és könnyen felszívódik. Gyulladáscsökkentő hatása miatt javasolják, nehezen gyógyuló hegek kezelésére és massage krémekhez adagolva.
Figyelmeztetés: a csipkebogyómag olaj más olajoknál romlékonyabb, ezért felbontást követően hűtőben javasolt tartani.
Összetevők: 100% hidegen sajtolt csipkebogyómag olaj.

Pálinkák

Kajszibarack pálinka
Kajszibarack pálinkánkat kizárólag Kioto fajtánkból készítjük. Ez az olasz fajta lédús jellegében és teljesen beérve cukorfokában közel áll szinte a legközelebb a magyar „pálinkakajszi” fajtákhoz.
Pálinkáinkat a Dunántúl egyik legismertebb pálinkaházában a Brill Pálinkaházban bérfőzetjük.


Csipkebogyó pálinka
A csipkebogyó nagyon különleges, szaporátlan alapanyag. A párlat ízében visszacseng gyermekkorunk hecsedli lekvárjának érett, dércsípte édes jellege, mely egyszerre, intenzív, telt és kerek. Illatjegyei kevésbé harsogóak, de különleges és utánozhatatlan, ahogy a kisérő citrusos frissesség is a garaton.
