0%
WolfJam
barna_logo

„Egészségesen finomat a Wolftól – az első farkas, aki főzni tud!”

Hogyan készült?

Wolfjam manufaktúra csak saját termesztéséből származó alapanyagból, hagyományos módon állít elő, tartósítószer mentes termékeket.

Házi lekvárok

Lekvárjaink kizárólag válogatott gyümölcsből az élelmiszerbiztonsági szabályok szigorú betartásával készülnek.  A HACCP rendszer működéséért a felsőfokú élelmiszeripari képesítéssel és több mint 20 év vendéglátás és élelmiszerkereskedelemben vezetőként eltöltött tapasztalattal rendelkező tulajdonos vállal felelősséget.

Lekvárjaink a tökéletes minőségű gyümölcsvelőn kívül kizárólag hazai Koronás befőzőcukrot és citromsavat tartalmaznak.

Tekintse meg összefoglaló videónkat a csipkebogyó lekvár főzéséről.

Szárított csipkebogyó

Az elmúlt évek lekvár-vásárlóinak kívánságára készítünk egészben szárított csipkebogyót, mely kiválóan alkalmas forró tea készítésre és őrölve immunerősítő táplálék kiegészítőként.

Az egészben szárított csipkebogyónk, kizárólag a nap melegétől szárad, a szárításhoz semmilyen hőbehatást nem használunk, így a vitamin, antioxidáns és ásványianyagtartalma is teljesen egyenértékű az érett friss csipkebogyóéval.

A termék mozsárban, vagy darálóval való őrlését követően porrá zúzott állapotában keverhetjük ivólébe, joghurtba vagy zabkásába.

Nagyon fontos információ, hogy egészben szárított csipkebogyónk, kizárólag a nap melegétől szárad ki, a szárításhoz semmilyen hőbehatást nem használunk, így a vitamin, antioxidáns és ásványianyagtartalma is teljesen egyenértékű az érett friss csipkebogyóéval.

Csipkebogyó gyógytea

A csipkebogyóban sokféle vitamin található (A-, B1-, B2-, P- és K-vitamin), de legfontosabb hatóanyaga a természetes C-vitamin.  A C-vitamin részt vesz az oxidációs folyamatok szabályozásában, erősíti a vérerek falát, szilárdítja a kötőszövetet, fokozza a szervezet védekezőképességét, ellenállását a fertőzésekkel, betegségekkel szemben.

Télen szervezetünk vitaminraktárai kiürülnek, ezért fogékonyabbá válunk a betegségekre. A csipkebogyó tea rendszeres fogyasztásával erősíthetjük immunrendszerünket, fokozhatjuk szervezetünk védekezőképességét.

Elkészítése:                                                                                                                
1-2 bögre teához 5-6 szem szárított csipkebogyó szükséges.

Előző este áztassuk be a csipkebogyót hideg vízbe! Így tudjuk kivonni a C-vitamin tartalmát, (az áztatási idő legalább 8, de inkább 10-12 óra legyen!) Áztatásnál arra kell figyelnünk, hogy az egészben szárított bogyók felúsznak a víz tetejére, ezért ahhoz, hogy a vitaminok és a gyümölcshús értékes összetevői nagy mértékben kiázzanak azokat az áztatás idejére a víz alá kell nyomni. Ennek legegyszerűbb eszköze a „french press” típusú tea/kv főzők, melyekből egy kedvező árfekvésű jó minőségű terméket honlapunkon is megrendelheti.   

A hideg vízben való 12 órás áztatást követően a vitaminokban gazdag szűrletet válasszuk le az ázott bogyókról. A bogyókat érdemes két dl forró vízzel leforrázni, majd 10 perc múlva ezt a melegen készült, értékes aromákban és anyagokban gazdag teavizet a korábbi szűrlethez keverni. Ha a kész gyógyteánkat nagyon savanykásnak érezzük, akkor ízesítsük mézzel! 

Liofilizált csipkebogyó velő

Ezt a terméket főként cukorbeteg fogyasztóink számára fejlesztettük ki, akik a cukorral készült lekvárunkat nem tudják fogyasztani, de szeretnének rendszeresen a csipkebogyó jótékony élettani hatásaiból részesülni. Ez a termék rendkívül sok hozzáadott kézimunkával félbevágva, majd magozva lett, ezt követően pedig egy speciális, de mégis kíméletes eljárás során bérmunkában liofilizálták (fagyasztva szárítás, vákuum alatt).  A termék enyhén ropogós, és mindenféle hőbehatás nélkül fogyasztható vitamin, ásványianyag és antioxidáns gazdag rágcsálni valóként.

Csipkebogyómag olaj

Új termékünk a csipkebogyópálinka cefrézése során képződő nagymennyiségű csipkemagból kinyert csekély mennyiségű, de annál különlegesebb összetételű olaj.

Csipkebogyómag olaj a csipkebogyó szárított magjából hideg sajtolással előállított, esszenciális zsírsavakban (Omega-3 és Omega-6) gazdag.

Alkalmazási javaslat belsőleg: Ezt a csipkebogyómag olajat belsőleg is fogyaszthatjuk, hiszen kiemelkedő mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, karotinoidokat, tokoferolokat és egyéb zsírban oldódó antioxidánsokat. Fogyasszon naponta 1 teáskanálnyi mennyiséget étkezés előtt fél órával.

Alkalmazási javaslat külsőleg: A csipkebogyómag olaj lebegően könnyű, jól kenhető és könnyen felszívódik. Gyulladáscsökkentő hatása miatt javasolják, nehezen gyógyuló hegek kezelésére és massage krémekhez adagolva.

Figyelmeztetés: a csipkebogyómag olaj más olajoknál romlékonyabb, ezért felbontást követően hűtőben javasolt tartani.

Összetevők: 100% hidegen sajtolt csipkebogyómag olaj.

Pálinkák

Kajszibarack pálinka - WOLFJAM

Kajszibarack pálinka

Kajszibarack pálinkánkat kizárólag Kioto fajtánkból készítjük. Ez az olasz fajta lédús jellegében és teljesen beérve cukorfokában közel áll szinte a legközelebb a magyar „pálinkakajszi” fajtákhoz.

Pálinkáinkat a Dunántúl egyik legismertebb pálinkaházában a Brill Pálinkaházban bérfőzetjük.

Csipkebogyó pálinka - WOLFJAM

Csipkebogyó pálinka

A csipkebogyó nagyon különleges, szaporátlan alapanyag. A párlat ízében visszacseng gyermekkorunk hecsedli lekvárjának érett, dércsípte édes jellege, mely egyszerre, intenzív, telt és kerek. Illatjegyei kevésbé harsogóak, de különleges és utánozhatatlan, ahogy a kisérő citrusos frissesség is a garaton. 

Termékeink

0
    0
    Kosár
    Üres a kosaradTovább vásárolok
    Menu

    WolfJam